Soorten trappen

100% maatwerk

Snelle levering

Hoge kwaliteit

Scherpe prijzen

De Stairlux trappen zijn
er in diverse modellen


Onze trappen zijn in verschillende modellen leverbaar zoals u kunt lezen op onze website. Daarbij hebben wij ook per trap verschillende uitvoeringen. Denk daarbij aan een open of dichte trap, deze twee uitvoeringen zijn natuurlijk het meest bekend. Zo wordt er naar zolder of naar de kelder vaak gebruik gemaakt van een open trap waarbij de trap naar de 1e verdieping vaak een dichte trap is met stootborden. Verder is het ook mogelijk om te kiezen voor een Z-trap, bloktrap of een keepboomtrap.

Trapsoorten

Ontdek de 3 soorten bij Stairlux


|

01

Z-trap


De Z-trap is een moderne trap die zijn naam te danken heeft aan de gesloten treden in de vorm van een Z. Het stootbord van de trap staat namelijk schuin waardoor de trede wat groter is dan normaal. Dit zorgt voor meer stapruimte en meer veiligheid. Verder heeft de Z-trap geen overhangende neus, de treden zijn wat dat betreft gelijk aan de stootborden. Ook de dikte van de treden en de stootborden is vaak gelijk. Meestal wordt hout gebruikt voor een strak geheel. Daarbij is het mogelijk om dit in meerdere modellen toe te passen zoals bijvoorbeeld een steektrap of een trap met onderkwart.

02

Bloktrap


De bloktrap is de trap met strakke hoeken van 90 graden. De treden worden op de hoek van 90 graden verlijmd met de stootborden waardoor de strakke hoek ontstaat. De naam komt van het idee dat er blokken op elkaar gezet zijn. De bloktrap zorgt voor een heel minimalistisch uiterlijk doordat er geen hoeken uitsteken. Het is veel werk om te maken door het verstek, maar dan is ook helemaal af natuurlijk. Helemaal in deze tijd waar we een strakke, moderne trend in huizen zien kan uw trap het plaatje compleet maken.

03

Zwevende trap


Als u op zoek bent naar een moderne trap komt u terecht bij een zwevende trap. Strakker en meer minimalistisch gaat het namelijk niet worden. Het lijkt alsof de treden zweven doordat de bevestiging niet zichtbaar is. Een zwevende trap kan zowel tussen twee muren gemonteerd worden als met één open zijde. In beide gevallen krijgt u het gewenste effect van een zwevende trede. Verder zijn ook deze trappen te combineren met bijvoorbeeld een balustrade of trapleuning van welk gewenst materiaal dan ook.

Benieuwd?... Informeer hier vrijblijvend naar de mogelijke kosten.

Trapvormen


Stairlux heeft veel verschillende trappen in het assortiment om u een complete keuze te kunnen laten maken. Ieder huis is namelijk anders. Zo zijn er rechte steektrappen mogelijk in de woonkamer maar wordt er in een hal vaak een trap met dubbele kwart toegepast. ​​​​​​​Vandaar dat brede aanbod zodat iedereen een keuze kan maken.

Plan uw showroombezoek Stel uw vraag
Meer informatie?