Mogelijke vormen

100% maatwerk

Snelle levering

Hoge kwaliteit

Scherpe prijzen

Stairlux heeft diverse vormen
trappen
in het assortiment


Stairlux heeft veel verschillende trappen in het assortiment om u een complete keuze te kunnen laten maken. Ieder huis is namelijk anders. Zo zijn er rechte steektrappen mogelijk in de woonkamer maar wordt er in een hal vaak een trap met dubbele kwart toegepast. Vandaar dat brede aanbod zodat iedereen een keuze kan maken.

tRapvormen

Ontdek de 5 vormen bij Stairlux


|

01

Steektrap


Een steektrap is heel simpel gezegd een rechte trap. De trap heeft twee trapbomen waartussen de treden zijn geplaatst. U heeft hierdoor een strak geheel in uw woonkamer of hal. Wij kunnen voor de steektrappen ieder houtsoort gebruiken wat geeft dat u een eigen draai eraan kunt geven, ondanks dat het een rechte trap is. Voor onze standaard steektrappen gebruiken wij vurenhout zodat wij een betaalbaar en kwalitatief goede trap voor u kunnen leveren.

02

Met kwart


De trap met onder- of/en bovenkwart ziet u tegenwoordig veel in nieuwbouwhuizen. Doordat er een knik van negentig graden is in de trap bespaart het ruimte maar zorgt het wel voor een stijlvol geheel. De gedraaide kwart is te kiezen, toegepast op uw huis en ruimte uiteraard. Daarbij kan er ook een combinatie gemaakt worden zodat u eigenlijk drie richtingen heeft in uw trap, de zogenaamde dubbele kwart trap. Om wat meer een beeld te krijgen van de mogelijkheden en de ‘look’ van deze trappen kunt u het beste onze projecten bekijken.

03

Spiltrap


Als wij de spiltrap in twee woorden zouden moeten samenvatten in twee woorden gebruikten wij de woorden: prachtig en praktisch. De houten spiltrap is namelijk stijlvol door de sierlijke afwerking maar het bespaart ook veel ruimte omdat de treden puur bevestigd zijn aan de spil. De treden kunnen dus een korte draai maken om de spil. Bent u op zoek naar een trap voor uw woonkamer maar twijfelt u vanwege de ruimte die het inneemt? Dan is een spiltrap de juiste oplossing voor u.

04

Bordestrap


Een bordestrap heeft juist wat meer ruimte nodig maar zorgt wel voor een schitterend geheel. De bordestrap heeft als het ware een onderbreking in de treden waarbij er vaak dan van richting wordt veranderd. De richting na het bordes kan een hoek zijn van zowel 90 als 180 graden. Het bordes zorgt ook voor een rustpunt in de trap, op moment dat u wat minder goed ter been bent bijvoorbeeld. Bordestrappen zie je ook vaak bij een wat grotere entree bij bijvoorbeeld een bedrijf.

05

Vrije vorm


Zoals u ziet bieden wij ontzettend veel soorten trappen aan. Toch kunnen wij ons voorstellen dat uw ruimte net anders in elkaar zit of dat u simpelweg iets anders wilt. Met de vrije vorm-trappen kunnen wij ieder ontwerp maken, als dit constructie-technisch ook realiseerbaar is. In dit geval ontvangen wij graag van u tekeningen zodat we uw wensen kunnen bekijken en op basis daarvan een gepaste offerte opmaken.

+

Stel uw droomtrap
helemaal zelf samen


Met de vrije vorm-trappen kunnen wij ieder ontwerp maken, als dit constructie- technisch ook realiseerbaar is. Hierbij kunt u ook verschillende houtsoorten en kleuren kunt kiezen. Echt exclusief maatwerk, we vertellen graag meer!


Neem contact op ›

Benieuwd?... Informeer hier vrijblijvend naar de mogelijke kosten.

Verschillende soorten


Onze trappen zijn in verschillende modellen leverbaar zoals u kunt lezen op onze website. Daarbij hebben wij ook per trap verschillende uitvoeringen. Denk daarbij aan een open of dichte trap, deze twee uitvoeringen zijn natuurlijk het meest bekend. Zo wordt er naar zolder of naar de kelder vaak gebruik gemaakt van een open trap waarbij de trap naar de 1e verdieping vaak een dichte trap is met stootborden. Verder is het ook mogelijk om te kiezen voor een Z-trap, bloktrap ​​​​​​​of een keepboomtrap.

Plan uw showroombezoek Stel uw vraag
Meer informatie?